8 декември, „Св.Климент Охридски“, неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2021 година (среда), „Св. Климент Охридски“, е неработен ден за сите граѓани на државава.

Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот "Св.Климент Охридски".

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе