Разговор.мк со поддршка за оштетените во овој случај

30 лиценцирани психолози нудат бесплатно советување на девојките кои биле злоупотребени во „Јавна соба“

Разговор.мк , онлајн платформа за анонимно советување со лиценцирани психолози која што е мрежа од над 30 лиценцирани психолози се понуди да овозможи бесплатно советување и психолошка поддршка на сите девојки чија доверба била злоупотребена од членовите на групата „Јавна Соба“. Во телефонски разговор за МКД.мк Георги Михаилов вели дека целта е да им се помогне на овие девојки и тие да сфатат дека не се сами. 

Сакаме ова да допре до што е можно поголем дел од жртвите за да знаат дека има безбедно место на кое може да добијат поддршка. За било какви дополнителни прашања сите кои имаат потреба, а се нашле во мрежата на „Јавна соба“ можат да се обратат на телефонот 078 368 313 или да пратат мејл на адресата [email protected] за да побараат помош. 

Социјалните мрежи со денови вријат од најразлични коментари за повици за интервенирање и решавање на случајот „Јавна соба“ во кој се објавуваат и украдени фотографии од социјалните мрежи со податоци за девојките и образложенија дека наводно нуделе сексуални услуги. 

Денес МВР приведе две лица, а се трага и по останатите членови. 

К.Д.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе