18 јуни, Духовден е неработен ден за православните верници

Утрешниот ден, петок нема да биде работен ден за православните верници. Се празнува Духовден. Следен неработен ден кој ќе ни донесе продолжен викенд е 2 август. 

По овие празници, до крајот на годинава следни неработни денови не очекуваат на 8 септември па на 11 октомври.

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе