13 април, Велигден, неработен за граѓаните од католичка вероисповед

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 13 април 2020 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден, е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка вероисповед во Македонија им го честита големиот христијански празник Велигден.              

 

„Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени. Малку застранивме.

повеќе

Државниот врв на Србија, вклучително и група лекари кои ја предводат борбата против ширењето на вирусот корона, во најмала рака го игнорираа влошувањето сè додека не заврши гласањето.

повеќе

Како Босна и Херцеговина се справи и се уште се справува со кризата предизвикана од пандемијата? Зошто немавме единствен кризен штаб на ниво на држава? 

повеќе