Министерство за труд и социјална политика

1 Ноември неработен ден за католиците

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 1 ноември 2019 година (петок), Празникот на сите светци е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Македонија.

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе