НА СРЕДБАТА СО МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ

Професионалните војници со барање да бидат прераспределени од МО во МВР

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски денеска оствари работна средба со Независниот синдикат на професионалните војници на Република Македонија.

Тема на состанокот беше прераспределба на професионалните војници по навршување на 45 години од Министерството за одбрана (МО) во Министерството за внатрешни работи (МВР).

„Претставниците од Независниот синдикат го образложија своето барање на министерот Спасовски. Тие се повикуваат на членот 40 од Законот за служба во Армијата на Република Македонија, според кој професионалните војници со навршување на 45 години може да бидат прераспределени во други институции. Во конкретниот случај, од Независниот синдикат бараат превземање од Министерството за внатрешни работи (гранична полиција)“, информираа од МВР.

Министерот Спасовски, велат оттаму, на преставниците на Синдикатот им одговори дека  нивното барање ќе го отвори на седница во Владата на Република Македонија.

Eве ние ве сакаме, ве каниме да ни се придружите, ама за тоа ќе морате да се откажете од најсветото, од вашето „јас“ !?

повеќе

Доколку Нимиц нè разочара, Владата ќе биде исправена пред тешка дилема дали да стави помалку поволен предлог на референдум или да чека поповолен за да ги максимизира шансите референдумот да успее, но притоа и да ризикува губење на моментумот.

повеќе

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе