Народната кујна во Шуто Оризари приготвува 380 оброци дневно

Премиерот Заев ја посети народната кујна во Шуто Оризари која приготвува до 380 оброци дневно за сиромашните и според него, треба да биде пример за други општини за одговорно однесување.

Општинската народна кујна во Шуто Оризари е пример за грижа за граѓаните кои се во социјален ризик, а особено треба да се истакне улогата на волонтерите -готвачи и разнесувачи на храна, рече Заев и ги пофали сите поединци, фондации и компании кои ја помагаат кујната.

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе