Се запали стан на 5 кат

Пожар во зграда во Карпош, 15 пожарникари со 5 возила го гасат огнот (ФОТО)

Гори стан на петтиот кат во зграда на „Рузвелтова" во Скопје. Протипожарните екипи се на терен и интервенираат 15 пожарникари со 5 возила. Точната локација на зградата е во скопската населба Карпош над кафулето Рузвелт.

На терен има и екипа на Итната медицинска помош. Пожарникарите се обидуваат да го локализираат огнот. 

Следуваат повеќе информации.

Фото: МКД.мк

Интернационалистички, универзалистички и солидарен пристап е единствениот начин да се надмине еколошката и климатска криза, во регионот и пошироко.

повеќе

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе

Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.

повеќе