Пожар во Тетово, во куќа загинаа 4 малолетни деца и нивната мајка

Според првичните неофицијални информации во Тетово утрово во пожар во куќа во Горна чаршија загинале четири малолетни деца и нивната мајка.

Од МВР засега информираат само дека на лице место е јавен обвинител и увидна екипа и дека наскоро ќе имаат и официјална информација.

Пожарот избувнал утрово, бил зафатен покривот и горниот кат од двокатна куќа. Во горниот кат спиеле децата и мајката, снаа на сопственикот на куќата. Децата и мајката спиеле и не успеале да избегаат од запалениот дел од куќата.

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе

Постојат повеќе административни и технички решенија против плагијаризам што се применуваат од издавачите и универзитетските менаџменти, а понекогаш и државните власти, како што е случајот во Македонија. 

повеќе

И не само тоа, туку квалитет на слободата. „Слободата нема никаква вредност ако во себе не ја вклучува слободата на грешките" - Махатма Ганди.

повеќе