ГРЦИЈА

Поплави на Халкидики, евакуирани и македонски туристи

Големо невреме владее во туристичкото место Торини на вториот крак во Грција. Обилни дождови и поплави ги исплаши туристите во ова место.

Водата носела сѐ пред себе. Оштетени се многу автомобили на туристите. А туристи кои биле сместени на првите катови од објектите биле евакуирани, јави ТВ Тера.

Грчките медиуми јавуваат за поплави и на други места во земјата.

 

 

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе

Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна сила постојано заостанува зад процентот на мажите. 

повеќе

Во нашето општество сме опкружени со многу, многу партизани. Партизани во политиката, партизани во образованието и науката, партизани во бизнисот...

повеќе