Градоначалникот на Дебрца

Зоран Ногачески ги собра потписите за независна кандидатура

Актуелниот градоначалник на Општина Дебрца, Зоран Ногачески, преку својот Фејсбук профил објави дека ги собрал потребните сто потписи за неговата кандидатура за градоначалник.

„Благодарност до сите граѓани кои за неполни три часа ги дадоа потребните 100 потписи за поддршка на независната листа за градоначалник и совет на општина Дебрца“, напиша Ногачески на својот Фејсбук профил.

Зоран Ногачески од 2013-2017 година е претседател на општинската организација СДСМ Дебрца. На локалните избори одржани на 15 октомври 2017 година, Зоран Ногачески е избран за градоначалник на Општина Дебрца, освојувајќи мнозинство гласови во првиот изборен круг.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе