Градоначалникот на Дебрца

Зоран Ногачески ги собра потписите за независна кандидатура

Актуелниот градоначалник на Општина Дебрца, Зоран Ногачески, преку својот Фејсбук профил објави дека ги собрал потребните сто потписи за неговата кандидатура за градоначалник.

„Благодарност до сите граѓани кои за неполни три часа ги дадоа потребните 100 потписи за поддршка на независната листа за градоначалник и совет на општина Дебрца“, напиша Ногачески на својот Фејсбук профил.

Зоран Ногачески од 2013-2017 година е претседател на општинската организација СДСМ Дебрца. На локалните избори одржани на 15 октомври 2017 година, Зоран Ногачески е избран за градоначалник на Општина Дебрца, освојувајќи мнозинство гласови во првиот изборен круг.

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе