Зоран Димитровски веќе не е одговорен уредник на „Фокус“, се сомнева на притисоци од власта

Зоран Димитровски - Жоро денеска го потпиша последниот број на неделникот „Фокус“ како одговорен уредник. Разрешен бил без никакво образложение од позицијата. Тој се сомнева дека причина е серијата текстови во кои на сатиричен начин ја критикува актуелната владејачка гарнитура и премиерот Зоран Заев. Тој веќе бил опоменат дека ваквите текстови пишувани на дијалект биле „неприфатливи и под нивото“ на „Фокус“.

Зоран Димитровски е поранешен уредник и во дневните весници „Вечер“, „Дневник“, „Нова Македонија“...

На последното изборно собрание на Здружението на новинари на Македонија беше избран за член на управиот одбор на еснафското здружение.

Државниот врв на Србија, вклучително и група лекари кои ја предводат борбата против ширењето на вирусот корона, во најмала рака го игнорираа влошувањето сè додека не заврши гласањето.

повеќе

Како Босна и Херцеговина се справи и се уште се справува со кризата предизвикана од пандемијата? Зошто немавме единствен кризен штаб на ниво на држава? 

повеќе

На 2 јуни во Црна Гора беше прогласен крај на епидемијата. Од првиот бран, земјата излезе со следниот биланс: 324 заразени и 9 починати лица.

повеќе