Струга

Зијадин Села ќе ги урива дивоградбите крај кејот на Дрим

Зијадин Села, струшкиот градоначалник ќе ги урива сите диво изградени и поставени објекти во градот, а ќе почне од Кејот на реката Црни Дрим. Локалната самоуправа распишала тендер за избор на фирма која ќе ги урива дивите градби.

Според градоначалникот откако ќе биде избрана фирмата која тоа ќе го прави, на сопствениците на објектите ќе им биде даден рок од една недела сами да го остранат тоа што е вишок или да ги урнат бесправно поставените објекти.

„Ќе биде расчистен Дрим од двете негови страни. Ако не ги тргнат објектите во рок од седум дена, тогаш ќе ја информирам полицијата која ќе ги предупреди во рок од пет дена тоа да го направат. Ако и тогаш тоа не го направат, на терен ќе почне да дејствува фирмата за уривање“, изјавил Села, пренесе А1 он.

Што е потребно младите велешки занаетчии да не станат самоубиствени гемиџии, туку да ги тераат своите замисли напред.

повеќе

Брзата храна и газираните пијалоци се водечки причинители на прекумерна телесна тежина, која пак значително го намалува нашиот животен век и квалитет на живот.

повеќе

Процесот на проверка не треба да почне од правосудниот систем, туку од извршните претставници и членовите на парламентот, и тоа не само оние кои се на власт денес, туку и оние кои со години ја водеа земјата.

повеќе