Зеќир Рамчиловиќ избран за нов потпретседател на Собранието

Независниот пратеник Зекир Рамчиловиќ денеска и официјално беше избран за нов потпретседател на Собранието. Со 62 гласа „за" и 12 против, пратениците од Собранието ја донесоа одлуката за новата функција на Рамчиловиќ.

Тој доаѓа на местото на Весел Мемеди, а беше дел од Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе