Државен завод за статистика

Заклучно со 18 часот, попишани се 502.000 лица

Заклучно до 18 часот, попишани се 502.000 лица, објави денеска Државниот завод за статистика и информира дека попишувањето продолжува со посакуваниот интензитет и темпо.

„Попишани над 500.000 граѓани! Државниот завод за статистикa ги известува граѓаните дека за сите дилеми и нејаснотии кои ги имаат во врска со процесот на попишување можат да се обратат во бирото за попис и на телефонските броеви кои се објавени на веб-страницата. Успешноста на оваа статистичка операција зависи од сите нас и е за сите нас“, објави ДЗС на официјална Фејсбук страница за Попис 2021.

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе