„На Собранието е да одлучи“

Заев за ТВ21: Тука сум само гостин, се прават обиди да се обезбеди мнозиство

„Тука сум само гостин, и на Собранието е да одлучи. Се прават обиди да се обезбеди мнозинство. Секако, тоа да биде во нормални околности“, рече вечерва за ТВ21 премиерот Зоран Заев, кој го напушти Собранието и тргна кон Владата на Република Македонија.

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе