Премиерот на прес-конференција

Заев за оставката: Сите опции ми беа во глава, пред сѐ сум човек

Во врска со информацијата дека премиерот Зоран Заев размислува за оставка, кои вчера беа објавени во дел медиуми, тој денес на прес-конференција појасни дека сите опции му биле во глава. Премиерот Заев додаде дека оставил денот да помине и ја донел одлуката за избори што денес ја соопшти.

„Прво ќе кажам дека јас сум Зоран Заев и можам да бидам премиер, пратеник, градоначалник... но сум човек и сите опции беа во мојата глава. Го почувствував гневот и горчината и тоа, како и секој човек, ме води кон секакви размислувања.

Но си реков дека немам право да се откажам да се борам. Не сме сјајни, имаме грешки, но немаме друг пат. Сѐ друго е ќорсоскак. Какви мисли и да поминаа низ мојата глава оставив да помине денот, се консултирав и донесов одлука“, појасни Заев.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе