Заев: Шилегов е мој фаворит, ќе го поддржам ако се кандидира за нов мандат за градоначалник на Скопје

Лидерот на СДСМ и премиер Зоран Заев, денеска рече дека Петре Шилегов му е фаворит за градоначалник на Скопје и ќе го поддржи доколку тој одлучи да се кандидира за нов мандат.

Тој на денешната прес-конференција за време на презентација на проектот за реновирање на Универзалната сала изјави дека дава поддршка на секој успешен градоначалник, а таква е ситуацијата со Шилегов.

„Давам поддршка на секој успешен градоначалник. Но, процедурите во СДСМ се јасни, и мора да се почитуваат“, рече Заев.

Тој додаде дека кандидатурата мора да ги помине сите партиски филтри, а самиот има само пофални зборови за Шилегов.

„Тој е мој фаворит, го немам ни прашано дали ќе се кандидира, но за мене е фаворит. За успесите за сите проекти да се изнајдат средства со сите ограничувања и во време на пандемија, и да се испорачаат сите овие успеси е вредно за големо внимание и поддршка. Нашите постапки за избор на кандидати се во лето. јуни, јули, август, а крај на септември е кампања. Секако, ќе дадам поддршка на секој успешен градоначалник, вкчлучително и на Шилегов, но постапките во СДСМ се отворени и демократски. Инаку, јас гласам во Струмица, граѓаните на Скопје треба преку истражувачки методи да изразат поддршка за нашите кандидати, да имаме привлечни кандидати за граѓаните да дадат поддршка“, рече Заев.

 

 

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе