Собрание

Заев: Прашање е дали ќе се открие вистината за убиствата кај Смилковско, за кумановските настани, за Никола Младенов

Ако имавме докази, Зоран Заев ќе ги објавеше бомбите до крај. Таму има сериозни индиции, вклучитено и разговорот на обвинетиот Фејзи Азири со градоначалникот Бејта за да му бидат исплатени субвенции. Претходната власт криеше убиства, договараа апсења на луѓе без докази. Ова е одговорот на премиерот Зоран Заев на прашањето од пратеникот Зоран Илиоски од ВМРО-ДПМНЕ за петкратното убиство кај Смилковското Езеро.

„Правото и правната држава функционира, борбата со корупцијата е ефикасна.Од сите 22 случаи на убиства, само две не се докрај откриени, а истрагата за нив продолжува. Прашање е дали ќе се открие вистината за убиството кај  Смилковското Езеро, за кумановските настани и за случајот на Никола Младенов“, одговори Заев.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе