По потпишувањето на договорот

Заев му ја подари вратоврската на Ципрас (ФОТО)

Премиерот Зоран Заев за време на фамилијарната фотографија на потпишувањето на договорот ја тргна вратоврската, откако неговиот грчки колега Алексис Ципрас му забележа.

Откако ја извади вратоврската тој му ја подари на Ципрас.

Еврокомесарот Јоханес Хан,пак, му ја намести изместената јака од кошулата на Заев. Откако заврши церемонијата со фотографирање, македонската, грчката делегација и гостите од меѓународната зедница со глисери се упатија на македонска страна во Отешево.

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе