Заев: Ги унапредуваме правата на лицата со попреченост

Премиерот Заев се огласи преку својот Фејсбук профил.

„Со социјалната реформа се унапредуваат правата на лицата со попреченост, но и на семејствата коишто се грижат за нив. Ставаме акцент на развојот на услугите кои ќе ја подобрат поддршката и негата и ќе ја зголемат нивната независност. Владата работи на унапредување на правта на лицата со попреченост и создава услови за нивна вклученост во општеството. Прочитајте повеќе за новата социјалната реформа“, напиша Заев.

Граѓаните и општата јавност исто така се важен штит за укажувачите.

повеќе

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе