Заев: Ги унапредуваме правата на лицата со попреченост

Премиерот Заев се огласи преку својот Фејсбук профил.

„Со социјалната реформа се унапредуваат правата на лицата со попреченост, но и на семејствата коишто се грижат за нив. Ставаме акцент на развојот на услугите кои ќе ја подобрат поддршката и негата и ќе ја зголемат нивната независност. Владата работи на унапредување на правта на лицата со попреченост и создава услови за нивна вклученост во општеството. Прочитајте повеќе за новата социјалната реформа“, напиша Заев.

Минатата недела, Сирија повторно беше на врвот на меѓународните вести. Земјата, која долги години е вклучена во борбата против екстремистичките групи, повторно се соочи со нов бран на агресија и воена акција. Во средата, на 9 октомври, турската армија, заедно со сириските антивладини бунтовници, го започна маршот кон североисточните делови на оваа земја што предизвика жестоки борби.

повеќе

Добар изборен систем треба да биде репрезентативен, но и да овозможува ефикасно владеење.

повеќе

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе