Премиерот за предлогот на Мицкоски

Заев: Да може опозицијата и Груевски ќе го предложи за јавен обвинител

По предлогот на Христијан Мицкоски дека Владимир Панчевски би можел да ја замени Катица Јанева, премиерот Зоран Заев рече дека да може опозицијата би го предложила и Никола Груевски на местото на специјалната јавна обвинителка. 

„Значи сите ја знаеме историјата на Владимир Панчевски и неговата работа и злоупотребите со АКМИС системот. Јас мислам дека опозицијата да може, ќе го предложи и Никола Груевски за јавен обвинител", кратко рече Заев.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски вчера го предложи поранешниот судија Владимир Панчевски како замена за Катица Јанева која поднесе оставка.

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе