Влада

За утре во 18 часот премиерот Заев закажа лидерска средба

Зоран Заев, претседателот на Владата и лидер на СДСМ за утре во 18 часот во Клубот на пратенциите закажа лидерска средба.

„Заради исклучителниот политички момент кој наложува проширување на институционалната рамка на лидерските состаноци, на оваа средба во формат 1+1 (лидерот на партијата плус уште еден претставник на политичката партија), се поканети партиите со повеќе од еден пратеник во Собранието на Република Македонија“, се наведува во соопштението од Владата.

Засега нема информации за тоа кој од политичките лидери ја прифаќа, а кој ќе ја одбие поканата. 

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе