СОБРАНИЕ

За ребалансот на буџетот Комисијата за финансирање и буџет ќе расправа и денеска

Членовите на собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска ќе ја продолжат расправата за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот за 2017 година.

За пратениците на ВМРО-ДПМНЕ „власта бесрамно продолжува да ги задолжува граѓаните“, а за владеачката партија СДСМ „ребалансот на буџетот обезбедува повисоки плати за мотивирани работници и задоволни граѓани.“

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе