Тирана

За албанските медиуми „северномакедонскиот“ амбасадор ги предаде акредитивите на Мета

Власта веднаш по потпишувањето на Преспанскиот договор нѐ убедуваше дека нема да дозволат придавката „северномакедонски“ да се употребува кога ќе се именуваат македонскиот народ, македонскиот претседател, македонскиот премиер... 

Ако на почетокот Министерсвото за надворешни работи редовно реагираше по странскиоте медиуми кои наместо „македонски“ пишуваа „северномакедонски“, денеска изгледа и никој не се занимава со тоа. Во очекување на одговорот од македонското Министерство за надворешни работи, еве како вчера албанските медиуми известуваа за предавањето на акредитивите на македонскиот амбасадор („северномакедонски“)  Данчо Марковски на албанскиот претседател Илир Мета.

  

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе