Воведувањето на полициски час направи промени во железничкиот возен ред

Воведувањето на забраната за движење на граѓаните во ноќните часови, што ќе трае од 21 до 6 часот, предизивка промени во желечникиот возен ред.

Возови кои ќе сообраќаат:

релација Велес – Скопје – Табановце – Скопје – Велес:
1. воз бр. 600 со поаѓање по возен ред од Скопје, и
2. воз бр. 601 со поаѓање по возен ред од Табановце.
релација Велес – Скопје – Велес:
1. воз бр. 2080/2081/2082 – по возен ред,
релација Скопје – Гевгелија – Скопје:
1. воз бр. 611 со поаѓање од Скопје во 6:57 часот (со задоцнување +34 мин.), и
2. воз бр. 632 со поаѓање од Гевгелија по возен ред.
релација Скопје – Табановце – Скопје:
1. воз бр. 2022 со поаѓање од ст. Скопје по возен ред, и
2. воз бр. 2023 со поаѓање од Табановце по возен ред.
релација Скопје – Кочани – Скопје:
1. воз бр. 651 по возен ред, ќе сообраќа до Велес/642.
релација Скопје – Битола – Скопје:
1. воз бр. 642 од Велес со поаѓање во 16:50 часот (со задоцнување +86 мин.),
2. воз бр. 645 со поаѓање од Скопје во 19:15 часот (предвреме), ќе сообраќа до Велес, и 3. воз бр. 640 од Велес со поаѓање во 6:45 часот (со задоцнување +60 мин.), релација Скопје – Кичево – Скопје
1. воз бр. 660 со поаѓање од ст. Скопје по возен ред,
2. воз бр. 661 со поаѓање од ст. Кичево во 6:30 часот (со задоцнување +60 мин.).

Возови кои нема да сообраќаат:

релација Велес – Скопје – Табановце: изостанува воз бр. 600,
релација Скопје – Велес – Скопје: изостанува воз бр. 2083,
релација Скопје – Табановце – Скопје: изостануваат воз бр. 2020, 2024 и 2025,
релација Табановце – Скопје – Гевгелија: изостанува воз бр. 611 на релација Табановце – Скопје, релација Скопје – Гевгелија – Скопје: изостануваат воз бр. 631 и 630, релација Скопје – Битола – Скопје: изостануваат воз бр. 641, 643 и воз бр. 644, воз бр. 640 и воз бр. 642 изостануваат на релација Битола – Велес, воз бр. 645 изостанува на релација Велес – Битола,
релација Скопје – Кочани – Скопје: изостанува воз бр. 650, воз бр. 651 изостанува на релација Велес – Кочани,

Во согласност со новите мерки кои стапија во сила, Железници на Република Северна Македонија Транспорт АД-СКОПЈЕ го планираат возниот персонал и возните средства согласно овој план, додека преку соопштение на патничките благајни и службата за информации ке ги извести корисниците на превоз за новонастанатите измени.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе