Локални избори

Во Скопје СДСМ ја задржа само општина Центар

Општина Центар е единствената скопска општина во која победи СДСМ. Со освоени 52,76 отсто од гласовите кандидатот на СДСМ, Горан Герасимовски, е нов градоначалник на скопската општина Центар.

Герасимовски во вториот изборен круг ја победи Наташа Котлар-Трајкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ, којашто освои 43,14 отсто од гласовите.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе