Локални избори

Во Скопје СДСМ ја задржа само општина Центар

Општина Центар е единствената скопска општина во која победи СДСМ. Со освоени 52,76 отсто од гласовите кандидатот на СДСМ, Горан Герасимовски, е нов градоначалник на скопската општина Центар.

Герасимовски во вториот изборен круг ја победи Наташа Котлар-Трајкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ, којашто освои 43,14 отсто од гласовите.

Па како што велеле НЕ моите омилени македонски преродбеници од 19 век, и јас ќе кажам НЕ на овој предлог.

повеќе

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно, автоматски и линеарно.

повеќе

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе