Локални избори

Во Скопје СДСМ ја задржа само општина Центар

Општина Центар е единствената скопска општина во која победи СДСМ. Со освоени 52,76 отсто од гласовите кандидатот на СДСМ, Горан Герасимовски, е нов градоначалник на скопската општина Центар.

Герасимовски во вториот изборен круг ја победи Наташа Котлар-Трајкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ, којашто освои 43,14 отсто од гласовите.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе