Во Кочани советниците на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ брзо и лесно се испазарија за вработувањата, независните реагираат

Вчера, сабота, во 7 часот наутро советниците на Општина Кочани ја одржаа 14-та седница на Советот и брзо се договориле околу поделбата на нови работни места. На ова реагираше советникот од независната советничка листа Венко Крстевски, кој најави можно повлекување од Советот на Општина Кочани.

Еве дел од реакцијата на неговиот фејсбук-профил:

„По завршување на14-та седница сакам да известам дека размислувам за повлекување од позицијата советник на Општина Кочани. Со пазарот на релација ВМРО-ДПМНЕ и структури од СДСМ сериозно е нарушен ОПШТЕСТВЕНИОТ ИНТЕРЕС за сметка на ПАРТИСКИ ВРАБОТУВАЊА и е нанесена голема штета на буџетот на Општина Кочани и кочанчани. Јавноста треба да знае дека дел од СДСМ  (со претходен меѓусебен договор) аминуваше осум партиски вработувања во локалната самоуправа, даде „зелено светло” за планот за вработување во СОУ „Љупчо Сантов” и неколку други точки. За сметка на тоа ВМРО-ДПМНЕ се „раздолжија” со неколку решенија за вработување на нивни членови во образование. Следните денови заедно со дечките од нашата листа ќе разговараме за понатамошното делување“, напиша Венко Крстевски.

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе