За време на прославата за поканата во НАТО

Во Градски парк имаше и граѓани кои протестираа против членството во НАТО (ФОТО)

Вечерва во Градскиот парк во Скопје за време на владината прослава за поканата за Македонија за членство во НАТО група граѓани протестираа против. Тие за време на прославата во Градскиот парк држеа напис „НАТО = Војни, Крв, Солзи, Смрт“.

 Партијата Левица на нивниот Фејсбук профил објавија дека нивна активистка била физички нападната од двајца непознати машки особи, најверојатно членови на една владејачка партија.

„Но, симптоматично е тоа што најблискиот полицаец од присутните униформирани екипи, кои го обезбедуваа настанот во Градскиот парк, ОДБИ да состави записник за инцидентот, и покрај уредната пријава на девојката“, информираат од Левица и додаваат дека нивни членови со адвокат веќе се упатени кон полициската станица „Беко“, каде случајот ќе биде пријавен.

 

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе