Кабинет на претседателот на РМ

Во 17 часот ќе се обрати претседателот Иванов

Денеска во 17 часот претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ќе се обрати до македонскиот народ и граѓаните на Република Македонија, соопштија од неговиот кабинет.

Се претпоставува дека неговото обраќање ќе биде поврзано со наводната вмешаност на кабинетот на претседателот во случувањата на 27 април минатата година во Собранието.

Според Законот за вработените во јавниот сектор, службениците можат да примаат подароци во вредност до 3000 денари годишно, што се смета за „пониска вредност“.

повеќе

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе