Локални избори

Љубчо Георгиевски го поддржа Зоран Заев

ВМРО-Народна партија со свои самостојни кандидатски листи ќе настапи во Тетово, Илинден, Могила, Чашка и Демир Хисар, а во останатите општини ќе ѝ даде поддршка на коалицијата Најдоброто за нашата општина предводена од СДСМ.

Денеска претседателот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски и генералниот секретар и пратеник Љупчо Балкоски, како и општинскиот комитет на ВМРО-Народна партија од Делчево, дадоа поддршка за кандидатката за советник од редовите на ВМРО-Народна партија и коалицијата Најдоброто за нашата општина предводена од СДСМ, Бојана Гоцевска, и кандидатот за градоначалник на Делчево Горан Трајковски, информираа од ВМРО-НП.

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе

Откривањето на минатото ни помага многу да ги научиме изненадувањата на иднината.

повеќе