Локални избори

Љубчо Георгиевски го поддржа Зоран Заев

ВМРО-Народна партија со свои самостојни кандидатски листи ќе настапи во Тетово, Илинден, Могила, Чашка и Демир Хисар, а во останатите општини ќе ѝ даде поддршка на коалицијата Најдоброто за нашата општина предводена од СДСМ.

Денеска претседателот на ВМРО-Народна партија Љубчо Георгиевски и генералниот секретар и пратеник Љупчо Балкоски, како и општинскиот комитет на ВМРО-Народна партија од Делчево, дадоа поддршка за кандидатката за советник од редовите на ВМРО-Народна партија и коалицијата Најдоброто за нашата општина предводена од СДСМ, Бојана Гоцевска, и кандидатот за градоначалник на Делчево Горан Трајковски, информираа од ВМРО-НП.

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе