Локални избори

ВМРО-ДПМНЕ тврди дека веќе победиле во Петровец, Јегуновце, Могила, Сопиште и Градско

Во пет општини ВМРО-ДПМНЕ победи уште во првиот круг, велат од партијата. Петте општини се Петровец, Јегуновце, Могила, Сопиште и Градско. Дополнително оттаму информираат за победа во Виница, Карбинци и Прилеп.

Според неофицијалните информации од партијата, ВМРО-ДПМНЕ води и на сите избирачки места во Аеродром, Ново Лисиче и Лисиче.

Исто така, оттаму најавуваат и скоро објавување победа на ВМРО-ДПМНЕ и во Битола.

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе