ВМРО-ДПМНЕ: Toa што сега има странски инвестиции е резултат на нашата работа

Граѓаните се свесни дека СДСМ и Заев ја урнисуваат економијата. За две години колку што се на власт долгот е зголемен за над половина милијарди евра, велат од ВМРО-ДПМНЕ како реакција на соопштението на владејачката СДСМ дека напредокот на земјата се рефлектира и врз напредокот на економијата

„Вчера Драган Тевдовски потврди дека политиките на ВМРО-ДПМНЕ во економијата биле добри. Тоа што сега има странски инвестиции кои ја реинвестирале добивката е резултат на успешните политики на ВМРО-ДПМНЕ во минатото“, нагласуваат од партијата.

Од ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека граѓаните сега се посиромашни и поради тоа Зоран Заев и неговата како што велат криминална влада мора да си одат.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе