ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ вети живот за сите, а се вработуваат само децата на функционерите

Со СДСМ и Зоран Заев Македонија доживува само порази, а граѓаните се разочарани и чекаат ден да си заминат од државата. Апатијата кај луѓето е резултат на лошите политики во изминативе 2-3 години спроведувани од Зоран Заев. Зоран Заев ветуваше дека ќе врати 600.000 иселени млади. Три години е на власт, еден човек нема вратено во државата, а дополнително нови се иселуваат. Над 75% од младите кои живеат во Република Македонија се несреќни што живеат овде, а половина од нив преземаат конкретни чекори да ја напуштат државата, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

„СДСМ вети подобро образование, а најдобриот универзитет во државата, Св. Кирил и Методиј е на 1.816 место на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. Универзитети од Африка се пред нас.

Заев вети нови работни места и 500 евра плата, 300 пилоти и што ли уште не. Ги понижи младите и нивната интелигенција. СДСМ вети живот за сите, а гледаме три години само како се вработуваат децата на функционерите. Три години гледаме само неуспеси. Три години гледаме само порази. Лошите политики мора да завршат. Апатијата мора да исчезне“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе