ВМРО-ДПМНЕ: САД ја критикува земјава за корупција, а Владата праќа криминалец за амбасадор

И кога е од Заев многу е. Да поставиш соработник на Милошевиќ и шверцер на нафта за амбасадор во САД, значи прво дека не ја почитуваш сопствената земја, а потоа ниту САД, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Љубомир Фрчкоски е човек кој не се врзува со проекти, туку со скандали. Додека тој беше МВР и МНР се случија приватизацијата, промената на знамето, убиства и грабежи. Киро Глигоров лично кажал дека Фрчкоски му нудел скап часовник и други скапи подароци за да го промени името, што било одбиено од истиот. Фрчкоски е човекот кој беше МВР кога подоцна се случи атентатот врз претседателот Киро Глигоров и не го расчисти. Фрчкоски тепаше студенти и жени. Фрчкоски е мизогинист, кој што не го крие тоа. 

Љубомир Фрчкоски не може да биде лицето кое ќе ја претставува Македонија во Вашингон, тој е сѐ само прогресивен елемент не“, истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе