Локални избори

ВМРО-ДПМНЕ освои само три општини во првиот круг, а води во шест

ВМРО-ДПМНЕ во првиот круг од локалните избори освои само три градоначалнички места, Петровец, Сопиште и Илинден, покажуваат последните податоци од Државната изборна комисија. 

Со обработени 99,45 отсто од гласачките места, на интернет страницата на ДИК стои дека во Петровец ВМРО-ДПМНЕ доби 62,05%, а СДСМ 31,42%, во Сопиште ВМРО-ДПМНЕ победи со 50,78% пред СДСМ, чиј кандидат освои 44,49% од гласовите, а во Илинден за ВМРО-ДПМНЕ гласале 57,34 отсто од избирачите, додека за СДСМ 36,02 отсто.

ВМРО-ДПМНЕ е во предност во шест општини, Новаци, Кавадарци, Штип, Зрновци, Чешиново-Облешево и Пробиштип.

Узурпацијата на јавниот простор како камен за сопнување на граѓанскиот активизам.

повеќе

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе