ВМРО-ДПМНЕ објави уште 8 кандидати за градоначалници, пратеникот Муцунски во трката за Аеродром

Уште осум кандидати за градоначалници утврди ВМРО-ДПМНЕ на последната седница на Извршниот комитет и Централниот комитет и, како што соопштија од партијата, огромно мнозинство на граѓани се определиле за поддршка на нови и некомпромитирани имиња за градоначалници.

Општина Аеродром - Тимчо Муцунски, актуелен пратеник

Општина Карпош - Доктор Оливер Зафировски, специјалист педијатар, пулмоалерголог, советник во општина Карпош во периодот 2009-2011 година.

Општина БитолаДоктор Тони Коњановски, епидемиолог и советник во Советот на Општина Битола.

Општина Струмица - Жан Дрвошанов, економист, има сопствена фирма за сметководствени услуги и финансиски консалтинг во Струмица.

Општина Кичево - Доктор Александар Јовановски, работи во сопствена приватна здравствена установа.

Општина Крива Паланка - Александар Рангелов, политиколог, советник во Советот на Општина Крива Паланка.

Општина Старо Нагоричане - Велибор Денковски, работи во семејна фирма.

Општина Долнени - Ладо Глигороски, активно се занимава со земјоделие.

 

 

 

 

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе