ВМРО-ДПМНЕ: На народот му е преку глава од глупостите и лагите на Заев

На народот му е преку глава од глупостите и лагите на Заев, Македонија со него само губи, време е за оставка. Зоран Заев пред 2 години нè убедуваше дека ги затворил сите отворени прашања со соседите, а сега кажува дека проблем се корењата, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Заев тврдеше дека договорот со Бугарија е најдобар, а сега гледаме дека сака да прави нов, кој ги негира јазикот, идентитетот и историјата на Македонија.

Зоран Заев работи лошо и на штета на народот.

Заев кажа дека ќе ја воведе таканаречената зелена такса која ќе значи покачување на цената на горивата за нови 4.13 денари.

Зголемувањето на цената на горивата ќе значи зголемување на цените на цела низа производи во чие производство се користат горивата, ќе се зголеми цената и на транспортните услуги и трошоците на земјоделците.

Заев ќе собере 54 милиони евра годишно од зелената такса, а ќе остави илјадници семејства со проблеми во егзистенцијата.

Време е да им ставиме крај на поделбите на Заев и СДСМ, на граѓани од прв и втор ред. Македонија за сите луѓе“, истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе