ВМРО-ДПМНЕ: Морбидно е што СДСМ зборува за избори во ситуација со 52 заразени и 4 починати

Морбидно е што СДСМ зборува за избори во ситуација со 52 заразени и 4 починати, веднаш треба  разрешување на Комисија за заразни болести, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Морбидно е што СДСМ зборува за избори во ситуација со 52 заразени и 4 починати, веднаш треба  разрешување на Комисија за заразни болести.

Ден Дончев незаконски се стекнал со 130.000 долари, ЈО на Русковска го штити.

Молкот на Нина Ангеловска и паушалните одговори од Богоев потврдуваат дека ГУП-от во Трнодол се менува за да се офајди и збогати Ангеловска.

Зголемувањето на бројот на заразени е фијаско на Филипче, не се граѓаните криви  за неговата неспособност.

Владата не ги заштити граѓаните и тераше ПР и предизборна кампања,  сега ги обвинуваат Чулев и граѓаните за хаосот кој СДСМ го создаде“, истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе