ВМРО-ДПМНЕ: Филипче секој ден закопува неколку десеттина граѓани и око не му трепнува

„Филипче секој ден закопува неколку десеттина граѓани и око не му трепнува, a само во последното деноноќие почина 35 лица. Бројката на починати 1.546  лица, или толку фамиии завиени во црно“, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Болнички кревети нема ни за лек, се моли кај се стигне за да бидат сместени лицата со корона.

Медицински лица кои ќе се грижат за болните уште помалку.

Но, затоа Македонија е трет ден во кризна состојба, а ниту една мерка не е на повидок. Освен ако не мислат дека мерка е тоа што армијата ја претвораат во агенција за обезбедување.

Трет ден кризна состојба, паралелно Заев и Филипче се подготвуваат на терен. Што им се активностите на терен? Очигледно повторно поткуп како на изборите во јули годинава“, истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

 

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе