ВМРО-ДПМНЕ: Блокадата на Собранието продолжува, голем народен протест на 18-ти јуни

Вечерва заседаваше Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ каде се разгледуваше актуелната состојба во државата и реши да ја продолжи активната блокада на Собранието, како и организирање на голем народен протест кој ќе се одржи на 18-ти јуни.

„Вечерва заеднички се согласивме околу неопходноста за организирање на голем народен протест кој ќе се одржи на 18-ти јуни. Извршниот Комитет одлучи во наредниот период да продолжи активната блокада во Собранието на Република Македонија,“, изјави вечерва потпретседателот на опозицијата Тимчо Муцунски.

Тој воедно додаде дека ВМРО-ДПМНЕ ја остава отворена вратата и за дополнителни чекори во периодот што следи.

 
Кој кого „мафлосува“, тие нас или ние нив. Чекор напред, три назад, како раковите во Охридското Езеро од моето детство кои исчезнаа во налетот на технолошкиот напредок и уништувањето на животната средина.

повеќе

Ние сме земја што први во Европа имаме стратегија за интеркултурализам.

повеќе

Францускиот предлог претставува директно рушење на основните темели на ЕУ.

повеќе