ВМРО-ДПМНЕ бара за законот за недела неработен ден да се прашаат стопанствениците

Власта пред да донесе ваков закон за недела неработен дена треба прво да ги сослуша стопанствениците и оние кои што имаат потреба и кои што треба да ја закрепнат економијата во државата, вели портпаролката на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Марија Митева. 

„Па многу пати досега сме кажале дека популистичките мерки кои што Социјалдемократскиот сојуз ги презентира во јавноста, многу пати од секторот кој што е од стопанскиот сектор наидоа на недоразбирања. И бараме да бидат слушнати стопанствениците и оние кои што имаат потреба и кои што треба да ја закрепнат економијата во државата", прече Митева, одговарајќи на новинарско прашање како ВМРО-ДПМНЕ гледа на законот за работни односи, кој што предвидува недела да биде неработен ден.

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе