Препорака на Комисијата за заразни болести

Влез во земјава за граѓаните на Србија, Косово, БиХ и Црна Гора само со ПЦР тест

Комисијата за заразни болести одлучи да ѝ предложи на Владата од утре за сите граѓани од Србија, Косово, Босна и Херцеговина и Црна Гора при влез во Република Северна Македонија да биде задолжително да достават ПЦР тест не постар од 72 часа, соопшти Министерството за здравство.

Препораката на Комисијата е донесена по разгледување на актуелната епидемиолошка состојба во наведените земји и согласно информациите добиени од медицинските власти во овие земји.

Оваа препорака Комисијата за зарaзни болести ќе биде доставена до Владата за понатамошно постапување.

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе