Владата тврди дека СЈО не заминува во историјата

Специјалното јавно обвинителство не заминува воопшто во историјата и не е точно дека во разговорите со опозицијата кога било се заклучило дека повеќе нема да функционира. Напротив, СЈО ќе функционира, рече денеска владиниот портпарол Миле Бошњаковски, одговарајќи на новинарски прашања за преговорите со опозицијата за законот за јавно обвинителство.

Бошњаковски потенцираше дека преговорите не се водат зад затворени врати затоа што секогаш има информации во јавноста, а министерката за правда Рената Дескоковска секогаш е достапна и ги дава сите детали. Законот не го пишуваме за нас, туку за граѓаните, посочи Бошњаковски.

Намерата, наведе, е да имаме двотретинско мнозинство, овој закон да биде тој што ќе не забрза на патот кон Европската Унија за да го добиеме датумот.

„Овој е еден од реформските закон што претставниците на Европската Унија очекуваат да го донесеме заеднички и да најдеме заедничко решение“, рече Боњаковски.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе