НА СЕДНИЦА

Владата го прифати текстот на договорот за добрососедство со Бугарија

Владата на Република Македонија доцна синоќа на посебна владина седница го прифати Извештајот за извршените преговори за текстот на договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија и го прифати усогласениот текст на договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу двете земји.

Владата донесе одлука со којашто се определува претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, да го потпише договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Република Македонија и Република Бугарија. За ова, соопштуваат од Владата, ќе следуваат конкретни информации за јавноста.

 

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе